Smøring og oljedosering – Ren og presis påføring av smøremidler | Doseringssystemer for smøring og oljing | Norsecraft Tec AS

Utforsk våre skreddersydde løsninger for smøring og oljedosering. Vi tilbyr doseringssystemer som er skapt for å møte dine spesifikke behov. Med økende kompleksitet og variasjon i kravene til smøremidler, er det avgjørende å sikre nøyaktig og effektiv påføring, selv i vanskelig tilgjengelige områder som borehull. Våre doseringssystemer gir deg presis kontroll og pålitelig resultat, slik at du kan oppnå optimal ytelse og beskyttelse for dine komponenter.

Velg Norsecraft Tec AS for skreddersydde løsninger innen smøring og oljedosering.

Typiske bruksområder inkluderer bilindustrien og møbelindustrien.

Friksjonen som oppstår mellom to eller flere mekaniske komponenter kan forårsake skade på disse elementene. Smøremidler kan brukes for å unngå slik skade. Smørefett og olje egner seg spesielt godt til dette formålet. Det valgte smøremidlet må imidlertid alltid passe til individuelle krav. Noen smørefett brukes for eksempel bare i våte omgivelser, mens andre brukes ved ekstreme temperaturer. Svært fleksible dosering- og jobbinnstillinger muliggjør påføring av lav- til høyviskøse medier på overflater, konturer og punkter. Takket være tett samarbeid med materialeprodusentene, optimaliseres smøre- og oljeprosessene kontinuerlig og tilpasses individuelt etter dine krav.

Dosering av smørefett

Uavhengig av om du trenger å smøre tannstenger, nakkestøtter, dørlåser eller rett og slett hjullager – DOPAG har den optimale pumpen og doseringssystemet for dine formål. På denne måten blir smørefettet nøyaktig levert i den angitte mengden og nøyaktig påført på den forhåndsdefinerte plassen på komponenten. Smørefettet blir vanligvis tilberedt i beholdere med en kapasitet på 1 til 1 000 l. For hver av disse kapasitetene kan DOPAG tilby et ideelt pumpesystem og doseringssystem for å levere smørefettet direkte fra originalbeholderne til påføringspunktet. Avhengig av kravene kan smørefettet doseres manuelt eller automatisk, enten pulvis eller i form av en kontinuerlig perle. Hvis smørefettet må påføres en komponent med en presis utskrivningsvolum under en automatisert produksjonsprosess, gjøres dette vanligvis også automatisk.

Dosering av olje

Med våre oljedoseringssystemer blir oljen levert direkte fra originalbeholderne til påføringspunktet. Oljen blir deretter enten påført arbeidsstykket eller i en motor eller girkasse. DOPAG tilbyr oljedoseringssystemer som kan behandle et bredt viskositetsområde fra høy til lav viskositet. Disse oljedoseringssystemene brukes i mange bransjer, som bilindustrien, underleverandørindustrien for bilindustrien, luftfartsindustrien og kulelagerindustrien. Oljedoseringssystemer drives med lavt leveringstrykk, i tilfelle mediumet har lav viskositet, eller via nedsenkbare pumper for media med middels eller høy viskositet. Påføringen kan utføres manuelt eller automatisk.

Spesielt for de spesifikke kravene i bilindustrien har DOPAG utviklet lubriLine for perfekt og høyt automatisert smøring og oljing. Klikk her for mer informasjon om lubriLine.

EKSEMPLER PÅ BRUK

  • Husholdningsapparater: Smøring av dørpakninger og hengsler, brytere, gjennomtrukne lagringssåking.
  • Bilkomponenter: Smøring og oljing av deler i motorer, drivverk og understell.
  • Møbler og kjøkken: Smøring av hengsler, uttrekkskinner og foldefunksjoner.
  • Bilkarosseri og eksteriør: Smøring og oljing av dører, låsesystemer, vindusregulatorer, soltak.
  • Elektriske apparater: Smøring og oljing av motorer og girkasser.