Tetting – Nøyaktig påføring av skumtetting med doseringsteknologi fra Dopag

Nøyaktig påføring av skumtetting med Dopag doseringsteknologiTetting - Nøyaktig dosering og påføring av skumtetting for sterkt reaktive materialer. Optimalisering av produksjonsprosesser gjennom digitalisering og automatisering. Levert av Norsecraft Tec AS.

Tetting-påføring av skumtetting

Behandlingen av sterkt reaktive materialer krever høy nøyaktighet, pålitelighet og presisjon. Materialeprodusenter tilpasser seg også den økende digitaliseringen og automatiseringen av produksjonsprosesser.

Tetningskum, lim og støpemasser må i dag behandles stadig raskere. Total syklustid for håndtering, dosering og påføring optimaliseres kontinuerlig. Dette stiller spesielle krav til dosering- og miksingsteknologien. De må tilby løsninger som er fremtidsrettet, effektive og fleksible. Nye produksjonskonsepter må derfor implementeres, og riktig systemteknologi må benyttes.

Med dynamicLine tilbyr DOPAG et nytt, intelligent system for tetningskum samt lim- og støpeapplikasjoner. Systemet er basert på den nye dynamiske miksingshodet. Det kan tilpasses ulike robotiserte systemer. Takket være fleksibiliteten kan dynamicLine brukes i en rekke applikasjoner, spesielt for påføring av skumtettinger.

APPLIKASJONER INNEN GASKETING:

  • Bilindustrien: Skumtettinger for påfyllingslokk, ventilasjonsgriller eller høyttalere
  • Hus- og kontrollskapteknologi: Skumtettinger på dører, ventilasjonsgriller og låser
  • Hvitevarer: Skum for keramiske kokeplater, vasker, oppvaskmaskiner eller støvsugere
  • Filterindustrien: Skumtettinger
  • Emballasjeindustrien: Skumtettinger
  • Maskinteknikk: Skumtettinger på låsedeksler

DYNAMICLINE – SPESIALIST FOR FORMET PÅSTEDET SKUMTETTING (FIPFG)

I tilfelle av formet påstedet skumtetting (FIPFG) påføres et sterkt reaktivt materiale presist og i de fleste tilfeller automatisk på en komponent. Materialet, enten polyuretan eller silikon, doseres og blandes først ved hjelp av et dynamisk miksingssystem og påføres deretter langs en kontur. Etter en reaksjonstid som er definert av materialformuleringen, skummer materialet opp og fester seg godt til komponenten.

Fordel med dynamicLine for FIPFG:

det dynamiske miksingssystemet er spesielt designet for å behandle materialer som er sterkt reaktive når det gjelder blandingsforhold og reaksjonsprosess. Materialet kan behandles riktig over lang tid, og dermed opprettholde levetiden så lenge som mulig. Jo lengre levetid materialet har i miksingshodet, desto flere komponenter kan produseres etter hverandre.

Takket være fleksibiliteten er dynamicLine også egnet for formed-in-place gasket (FIPG). Ikke-skummende, sterkt reaktive limsystemer som ikke kan behandles med et statisk miksingssystem, doseres, blandes og påføres her.

Alle applikasjoner kan utføres raskt og effektivt med dynamicLine. Den kompakte systemdesignen sparer også plass – en svært effektiv løsning som tilbyr fleksibilitet og sikrer optimale resultater.