LIMING OG TETTING

KOMPLEKSE, MEN EFFEKTIVE APPLIKASJONER

Som leverandør av liming og tettingssystemer i Norge, tilbyr Norsecraft Tec AS skreddersydde løsninger for dine unike behov. Vi tilbyr robuste og pålitelige doseringssystemer fra METER MIX® som kontinuerlig tilpasses de stadig skiftende kravene innen limteknologi. Enten du jobber med epoxyharpiks, polyuretan, silikon eller metakrylater, er vi klare til å hjelpe deg med å oppnå optimal limingseffektivitet og kvalitet.

Uansett hvilken bransje vi ser på – enten det er elektronikk, bilindustri eller luftfart – vil vi legge merke til at liming har erstattet etablerte sammenføyingsmetoder som sveising eller skruing. For eksempel brukes opptil 18 kilogram lim i produksjonen av en enkelt bil. Elektronikkbransjen bruker lim til potting eller tetting av komponenter.

Uansett tilfelle er liming en kompleks teknikk som krever betydelig spesialkunnskap. Materialeprodusenter jobber kontinuerlig med å utvikle nye lim og tilpasser dem stadig mer til spesifikke applikasjoner. I mange tilfeller er liming den eneste levedyktige metoden for å binde moderne materialer.

Reaction injection moulding

LIMING MED EPOXYHARPIS, POLYURETAN OG SILIKON

Limemateriale kan være basert på epoxyharpiks, silikon, polyuretan eller metakrylater, og det kan være en enkelt- eller flerdelssubstans. Flerkomponentlim doseres og blandes av doseringssystemer i henhold til en fast blandingsforhold. Polyuretanlim har ofte en tetningsfunksjon, er enkle å behandle og har meget god kjemisk motstand. De vanligst brukte er epoxy-lim. De kan bearbeides meget godt ved romtemperatur og er svært motstandsdyktige.

DOSERING AV METAKRYLATLIM

Metakrylatlim har vanligvis en svært kort levetid, noe som kan komplisere bearbeidelsen. På den annen side har de fordelen med kort herdetid og spesielt høy styrke. De er et utmerket alternativ for sammenføyning av metall, glass og harde plastmaterialer.

FORBEHANDLING OG ETTERBEHANDLING AV KOMPONENTER

Lim fester seg ikke lett til alle komponenter. Avhengig av komponentegenskapene kan det være nødvendig med en forbehandling, for eksempel ved bruk av koronaflamme, koronaprimer eller børsting. Påføringen av limet kan utføres på ulike måter, for eksempel i form av punkter eller perler. Etter at komponentene er sammenføyd, kan herdesystemer som infrarødt lys, ultraviolett lys eller kontinuerlig ovn brukes til å fremskynde limreaksjonen og redusere tiden som komponentene er tilgjengelige for neste produksjonstrinn.

Oppsummert er liming og tetting en relativt kompleks prosess med mange faktorer som spiller inn. Det valgte materialet må være perfekt egnet for applikasjonen, applikasjonsparametrene må være klart og presist definert, og til slutt må en doseringsløsning som er i stand til å behandle det valgte materialet på riktig måte, identifiseres. METER MIX® tilbyr robuste og pålitelige doseringssystemer som kontinuerlig tilpasses de stadig skiftende kravene innen limteknologi. De gir en tilgjengelig løsning for pålitelig prosessering og høykvalitetsbearbeiding av limmaterialer.

Epoxyharpiks, polyuretan og silikon – Avanserte materialer for pålitelig liming av produkter.

Epoxyharpiks, polyuretan og silikon er høykvalitetsmaterialer som spiller en avgjørende rolle i limingsprosesser. Disse materialene tilbyr enestående bindingsegenskaper og er velegnet for et bredt spekter av applikasjoner.

Epoxyharpiks

Kjent for sin sterke bindingsevne og kjemiske motstand. Den består av to komponenter som blandes sammen før påføring. Når den herder, danner epoxyharpiksen en holdbar og slitesterk limforbindelse. Den brukes ofte i konstruksjon, bilindustrien, elektronikk og mange andre industrier der styrke og holdbarhet er viktig.

Polyuretanlim

Et allsidig lim som tilbyr fleksibilitet og elastisitet. Det har en utmerket evne til å binde ulike materialer sammen, inkludert plast, tre, metall og keramikk. Polyuretanlim gir en sterk og fleksibel limforbindelse som kan motstå belastninger, vibrasjoner og temperaturvariasjoner. Dette gjør det ideelt for bruk i bilindustrien, møbelproduksjon, byggebransjen og mange andre bruksområder.

Silikonlim

Kjent for sin utmerkede temperaturbestandighet og værbestandighet. Det er ideelt for applikasjoner der det er behov for en vanntett og fleksibel limforbindelse, for eksempel i elektronikk, bilindustrien, og produksjon av værbestandige produkter. Silikonlimet gir en stabil og langvarig liming selv under ekstreme forhold.

Disse avanserte materialene gir deg muligheten til å oppnå sterke og pålitelige limforbindelser som oppfyller de høyeste kravene til holdbarhet, styrke og fleksibilitet. Ved å bruke epoxyharpiks, polyuretan og silikon i limingsprosessen kan du sikre at dine produkter holder sammen selv under krevende forhold.

Ved Norsecraft Tec AS forstår vi betydningen av å velge riktig limteknologi for dine spesifikke behov. Våre avanserte maskiner for pumpe, dosering og blanding er optimalisert for bruk med epoxyharpiks, polyuretan, silikon og andre materialer. Vi tilbyr skreddersydde løsninger som kan hjelpe deg med å oppnå optimal limingseffektivitet og kvalitet i dine produksjonsprosesser.

Ta kontakt med oss i dag for å diskutere dine limingsbehov og finne de beste løsningene basert på epoxyharpiks, polyuretan, silikon og andre avanserte materialer. Vi er klare til å være din pålitelige partner og hjelpe deg med å oppnå pålitelige limforbindelser som møter dine høyeste forventninger.

Våre mest populære maskiner for liming og tetting