REAKSJONSSPRØYTESTØPING (RIM) DOSERINGSSYSTEMER FOR PRODUKSJON AV PLASTSTØPTE DELER

Selv om vi kanskje ikke legger så mye merke til det, utgjør produkter og komponenter produsert ved reaksjonssprøytestøping (RIM) en betydelig del av hverdagen vår.

Typisk finner vi slike gjenstander i forbrukervarer, samt i husholdnings- eller elektriske apparater, for eksempel i form av kapsler og kabinetter i kjøkkena

pparater eller telefoner. Biler inneholder også mange plaststøpte komponenter, både i interiøret og eksteriøret (konsoller, brytere, støtfangere osv.), og til og med prototyper og småserier bruker ofte denne plastbehandlingsmetoden. Derfor regnes RIM i dag som en av de klassiske bruksområdene innen lavtrykksdoserings-teknologi.

Grunnlaget for RIM-prosessen er vanligvis en todelt, lavviskøs polyuretan. De to delene – polyol og isocyanat – doseres nøyaktig og blandes deretter homogent (reaksjon). Deretter sprøytes materialet med lavt trykk (injeksjon) inn i en lukket støpeform, der det herder i løpet av noen minutter (støping).

METER MIX® tilbyr en pålitelig doserings- og blandeløsning som passer perfekt til spesifikkene ved polyuretanbehandling i RIM-prosesser. PAR 50-systemet kan kobles direkte til støpeformen, og materialets injeksjon kan delvis automatiseres.

 Vår løsning for RIM (reaksjonssprøytestøping)

Vi tilbyr en omfattende og pålitelig løsning for reaksjonssprøytestøping (RIM), som muliggjør produksjonen av høykvalitets plaststøpte deler. Med vår ekspertise innen doseringsteknologi og lang erfaring innen RIM-prosessen, kan vi sikre nøyaktig og pålitelig dosering og blanding av komponentene.

Vårt doseringssystem er spesifikt utviklet for RIM-applikasjoner og er optimalisert for bruk med todelte, lavviskøse polyuretanmaterialer. Systemet vårt sikrer presis dosering av polyol og isocyanat, og den homogene blandingen av disse komponentene før sprøyting.

Vi tilbyr fleksible løsninger som kan tilpasses ulike produksjonsbehov. Våre doseringssystemer kan enkelt integreres i eksisterende produksjonslinjer, og vi kan tilby automatiserte eller manuelle doseringsalternativer avhengig av dine spesifikke krav.

Ved å velge vår løsning for RIM, kan du dra nytte av pålitelig og presis dosering, redusert avfall og økt produksjonseffektivitet. Vårt team av eksperter er klare til å støtte deg gjennom hele prosessen, fra rådgivning og systemdesign til installasjon og opplæring.

Utforsk fordelene med lavviskøse polyuretanmaterialer – Presis dosering og homogen blanding for optimal sprøyting.

Lavviskøse polyuretanmaterialer er kjent for sin lave viskositet og evne til å strømme jevnt. Disse materialene spiller en viktig rolle i mange industrielle applikasjoner der presis dosering og homogen blanding er avgjørende for å oppnå optimal sprøyting.

Vårt avanserte system er spesialdesignet for å sikre nøyaktig dosering av polyol og isocyanat, de to komponentene som er nødvendige for å danne polyuretan. Ved hjelp av vår presisjonsutstyr kan du oppnå den ideelle blandingen av disse komponentene, som deretter blir sprøytet på ønsket overflate.

Presis dosering er avgjørende for å oppnå riktig kjemisk reaksjon og optimale egenskaper i det herdede polyuretanet. Vårt system gir deg kontroll over mengden av hver komponent som doseres, slik at du kan oppnå ønsket blanding og unngå avvik i resultatene.

Homogen blanding av polyol og isocyanat er også avgjørende for å sikre en jevn og pålitelig sprøyting. Vår avanserte teknologi sikrer at de to komponentene blir grundig blandet sammen, uten ujevnheter eller uoppløste partikler. Dette resulterer i en jevn strøm av lavviskøs polyuretanmateriale under sprøytingen, som gir deg en jevn påføring og pålitelig ytelse.

Vårt team av erfarne teknikere og ingeniører står klare til å veilede deg gjennom valget av riktig utstyr og optimalisere systemet for dine spesifikke behov. Vi forstår viktigheten av å oppnå konsistente og pålitelige resultater i dine prosesser, og vi er dedikerte til å hjelpe deg med å oppnå nettopp det.

Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om hvordan vår RIM-løsning kan forbedre din produksjon av plaststøpte deler.