SENTRALSMØRING PROGRESIVE

Progressive systemer for sentralsmøring levert fra Norsecraft Tec AS gir kontinuerlig smøring, stopper når blokkert, og kan overvåkes visuelt eller elektrisk. Egnet for anleggsmaskiner, lastebiler, landbruksmaskiner, materialhåndtering, asfaltblandingsanlegg, vindturbiner, mat- og drikkeindustrien, samt olje- og gassindustrien.

https://smoreteknikk.no/wp-content/uploads/2022/12/Skjermbilde-2022-12-06-kl.-08.57.55.png

For små og mellomstore maskiner som krever kontinuerlig smøring

Progressive systemer kan brukes på små og mellomstore maskiner med dispergerte smørepunkter som krever varierende smøremengder.

Hva Er Progressive Smøresystemer?

Progressive smøresystemer er en type sentralsmøresystem som bruker den progressiv bevegelsen av forgreninger eller fordelere til å levere en nøyaktig mengde smøremiddel til smørepunkter. Dette smøresystemet kan brukes til å smøre maskiner og utstyr som opererer i en rekke industrier, inkludert produksjon, gruvedrift og tunneldrift, transport og verktøy.

Fordelene med SKF Progressive Smøresystem

 • Presisjon: SKF progressive smøresystem leverer nøyaktig mengde smøremiddel til hvert smørepunkt. Systemet bruker en progressiv fordeling for å distribuere smøreolje eller fett til hver forgrening i systemet, noe som sikrer at hvert smørepunkt får riktig mengde.
 • Plassbesparende: SKF progressive smøresystem kan ta opp mindre plass enn noen andre sentralsmøresystemer som krever store nettverk av rør og kan unngå behovet for pumpehus.
 • Redusert vedlikehold: SKF progressive smøresystem har et lavt vedlikeholdsbehov, fordi de kun har en pumpe. Det er også enkelt å utvide systemet for å imøtekomme endrede behov.
 • Fleksibilitet: SKF progressive smøresystem kan tilpasses forskjellige applikasjoner med forskjellige krav til smørebehov og smørepunkter.
 • Automatisert smøring: SKF progressive smøresystem er helt automatisert, noe som gjør smøringen av maskiner og utstyr mer effektiv og pålitelig.

Systemets Oppbygning

Progressive smøresystemer består av en pumpe koblet til minst en primær måleanordning. Om nødvendig kan måleenheter på andre nivå kobles til uttakene til den primære måleenheten for å øke antall smurte punkter. Utløpene til primær- og andrenivåmålingsanordningene er koblet via grenlinjer til maskinens smørepunkter. Et tredje nivå av måleenheter anbefales ikke. Pumpen leverer smøremiddel til måleenhetene med trykk opp til 550 bar (8 000 psi), avhengig av pumpemodell.

Bruksområder

Progressive systemer kan dispensere en presis, målt mengde smøremiddel til opptil 150 smørepunkter over avstander på ca. 15 meter (16 yards). De brukes i en rekke bransjer, inkludert:

 • Anleggsmaskiner (betongpumper, mørtelpumper, lastere, gravemaskiner, grøfter)
 • Lastebiler på veien (snørydding, avfallspresse)
 • Landbruksmaskiner (hogstmaskiner, rundballepresser, gjødselspredere, sukkerrørlastere)
 • Materialhåndtering (reach stackers, kranvogner)
 • Asfaltblandingsanlegg
 • Vindturbingeneratorer
 • Mat- og drikkefasiliteter (fyllstoffer, vaskemaskiner)
 • Olje- og gassindustriens stempelkompressorer

Kontakt Oss

Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om våre progressive smøresystemer og hvordan de kan optimalisere vedlikeholdet av dine maskiner. Vi tilbyr skreddersydde løsninger for dine spesifikke behov, og vårt erfarne team er klart til å hjelpe deg med å opprettholde maksimal effektivitet og pålitelighet i din virksomhet.